Op 23 juli 2022 organiseert de NVB  afd. Ermelo BijEnErmelo , samen met de Schapendrift, de jaarlijkse bijendag .

Een dag waarop de imkers en vrijwilligers van de schaapskooi veel informatie over de bijen zullen geven. Er is genoeg te zien en te beleven voor volwassenen en kinderen.

Er zijn verschillende kinderactiviteiten zoals, honingpotten vullen, etiketten maken. Je kunt je als een bijtje laten schminken. De bijenstal is geopend zodat jong en oud onder leiding van ervaren imkers, de bijenvolken kunnen inspecteren.

Bij de kraam van BijEnErmelo is veel informatie te krijgen over het houden van bijen en is een praatje met een van onze imkers snel gemaakt. Mandenvlechter Jan Bosch brengt het vlechten van manden in de praktijk. In het bezoekerscentrum van de schaapkooi wordt een educatieve film vertoond over bijen en is het mogelijk om verschillende soorten honing te proeven. Natuurlijk zijn er potjes honing te koop van onze eigen imkers.

De bijendag is van 10.00 – 16.00 uur.

De activiteiten zijn gratis.

Lokatie Schapedrift Ermelo, Postweg 50, 3852 PK Ermelo.