Aandacht

Best grappig eigenlijk, dat ik als relatieve nieuwkomer als hobbyimker zoveel aandacht krijg. Gedeeltelijk komt dat natuurlijk omdat ik altijd aandacht vraag, maar geloof me, lang niet altijd. Ik schrijf wel eens een verhaaltje, óók over mijn bijtjes en dat blijkt voor veel mensen toch een bijzondere liefhebberij. In Bijenblunders 1, 2 en 3 heb ik toch vooral over mijn onkunde opgeschept en tóch sleept men mij op TV Gelderland en in de krant. Laatst nog op een dubbele pagina op glanspapier in e.o.a magazine met mijn twee snollige Topkasten. Best leuk hoor, die aandacht. Zie het maar als propaganda voor onze mooie hobby.

Misschien hebben jullie iets van mijn kleine botsinkje met de onvolprezen Koen op de groepsapp. meegekregen. Eén van mijn slechtere eigenschappen is, dat ik ga steken als een wesp bij vermeende betutteling. Ik reageer dan wat onbeheerst en direct, maar ben de frustratie daarna ook onmiddellijk kwijt.  Koen had in principe gelijk natuurlijk. De groepsapp moet niet vervuilen met ellenlange reeksen berichten over een onderwerp wat maar een klein aantal leden interesseert. Kortom: Koen is een kanjer, maar wel een bijzondere kanjer.

Tenslotte wil ik graag nog even opscheppen over mijn verkoopkwaliteiten. Als alle honing waar een dicksdakhoning® etiket op zit, van mijn twee volkjes kwam, dan zouden het wel superbijen moeten zijn. Ik koop dus nog wel eens een emmertje bij en plak er mijn etiketje op. Laatst verkocht ik 120 potten doordat ik een ontwerp voor een speciaal etiket had laten maken voor een personeelscadeautje. 120 potten is meer dan mijn hele jaarproductie, dus heb ik jullie hulp zeker weer nodig. Het zal ergens volgend voorjaar worden denk ik, of mogelijk wat eerder.

dick leene januari’21