Slingeren

Heel verdrietig word ik van die berichten op de app en elders van imkers die “al drie HK’s geslingerd hebben”, met het aantal kilo’s honing erbij. Vast en zeker waar, maar ik wil dat niet weten op dit moment. Ik ben blij dat beide koninginnen aan de leg zijn en de volkjes ogen volmaakt gelukkig. Halen en verzegelen nu dames, kom op, dan kan ook ik weer eens opscheppen! Een lief collega’tje uit Garderen vroeg mij al vier weken geleden of ze mijn slinger mocht lenen, want ze wilde gaan oogsten. Ik knarsetandde, maar zei: “Prima hoor, kom maar halen.” Twee dagen later meldde ze: “Het valt wat tegen nog. Over een paar weken misschien..” Kijk, zo’n bericht lucht dan weer even wat op. Een lotgenoot. Voorlopig wordt er bij mij nog helemaal niks geslingerd, alhoewel…..

Op de bon geslingerd, dat wel…