Dinsdag was het dan zover.  Zelf wasplaatjes maken met kunstraatpers bij Jan Willem in Putten. Ook Koen en Emma hebben een kunstraatpers. Lees waar je er een voordelig kunt kopen. 

Putten

Dinsdag was het dan zover. Zelf wasplaatjes maken met kunstraatpers. Ik stapte op mijn fietst richting Putten om daar samen met Jan Willem het kunstraat voor het aankomende seizoen voor de kasten van Jan Willem te maken. Tja wel raar dat dit een jaar wordt waar mijn laatste volken zullen weggaan en ik geen wasplaatjes meer nodig heb. De gezondheid gaat immers boven alles. Stoppen dus met imkeren maar niet de hechte vriendschap die ik eraan over heb gehouden.

Zelf wasplaatjes maken met kunstraatpers

Jan Willem had alles al klaar staan om te starten. Eerst een bakkie koffie en dan aan de slag. We hadden duidelijk geleerd van vorig jaar met als resultaat dat de eerste plaatjes met succes onder de pers vandaan kwamen. Daar genoten we toch wel van dat wij met zo’n aantrekkelijke watergekoelde pers via Ebay DE aan het werk waren. Een paar uurtjes verder waren er 50 plaatjes gemaakt en met de voorraad van vorig jaar had Jan Willem voldoende om de kasten en volken weer van schone raat te voorzien.

gesmolten kunstraat kunstraat gieten kunstraat afsnijden

Koen & Emma

De 2e kunstraatpers binnen onze vereniging in Ermelo staat bij Koen en Emma.  Naar alle tevredenheid hebben zij de eerste wasplaatjes kunnen maken.

Info Kunstraatpers

Al langere tijd was ik op zoek naar een betaalbare watergekoelde kunstraatpers. Vele uren zoeken en speuren op internet kwam ik op Ebay DE deze pers tegen. De recensies waren goed maar ja uit een oostblok land hierheen laten komen dat vond ik toch wel gok. Echter de betaling was via PayPal en dat was dus geen risico. Bestelling gedaan en de pers ontvangen. Een betaalbare optie met als beloning mooie wasplaatjes. Lees hier in een eerder bericht waar je hem kopen. Wil je meer informatie mail naar Info@BijEnErmelo.nl.

Nog meer over Zelf wasplaatjes maken met kunstraatpers

Lees hier de discussies pagina van Bijenhouden over kunstraat maken. Wellicht staan hier nog weetjes en tips voor je in als je zelf aan het werk gaat.