De laatste lessen van de basiscursus imkeren in Ermelo. In Ermelo hebben de cursisten het praktische deel bijna afgerond.

Laatste lessen basiscursus imkeren

De basiscursisten van de jaren 2020 en 2021 hebben door de covid maatregelen een aangepaste cursus gehad. Gerhard, onze leraar bijenteelt, heeft ondanks alle beperkingen de laatste lessen van de Basiscursus imkeren in Ermelo bijna weten af te ronden.

cursus

Laatste loodjes

Nog enkele zaterdagen en dan kunnen de cursisten hun diploma ontvangen. Afgelopen zaterdag is er een korte inspectie van de bijenvolken gedaan. De volgende aandachtspunten waren o.a. van belang: zit er nog leven in de kast en zo ja hoeveel straatjes bijen? De cursisten controleerden ook het voer en de aanwezigheid van broed. Heerlijk om zo een paar uurtjes bezig te zijn terwijl de zon door de bomen scheen. Dat heeft zeker bij deze beginnende imkers het “bijenvirus” weer doen opleven.

Na de fruitdracht de diploma’s

Begin April gaan wij als Bijenhoudersvereniging BijEnErmelo weer naar het Fruit. Ruim 120 bijenvolken worden dan weer naar de fruittelers gebracht voor de bestuiving van de fruitbomen. Een van de jaarlijkse terugkerende evenementen van onze vereniging. Tijdens deze dracht komen de cursisten voor de laatste keer bijeen om het werken in en met de bijen in groepsverband te ervaren. Daarna zullen de diploma’s gauw in handen zijn.

Volwassen worden

gefeliciteerd

Jonge bijen doorlopen een aantal stadia om uiteindelijk als volwassen haalbij de wijde wereld in te gaan. Door het vergaren van kennis en ervaring worden onze cursisten en beginnende imkers uiteindelijk ook een volwassen “haalbij” (imker). Natuurlijk kunnen de beginnende imkers altijd terugvallen op de doorgewinterde mede imker van onze vereniging BijEnErmelo, een afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging in Ede.

Informatie

Informatie over de bijen en het imkeren kunt u vinden bij het bezoekerscentrum van de Schapedrift in Ermelo. Daar staat onze bijenstal met informatiepanelen.  In het bezoekerscentrum op de 1e etage is nog meer over de bijen en het imkeren te vinden. Nog vragen? Stel ze via het contactformulier op deze site.