Adresjes voor Honing kopen van de Imker in Ermelo.  Hier zorgen Ermelose bijen voor de productie van echte lokale Ermelose honing. Rechtstreeks uit de kast van de imker in de pot.

Honing kopen van de lokale Imkers in Ermelo

Potje HongingJe kunt de imker uit je buurt steunen door lokale Honing van de Imker in Ermelo te kopen. Verspreid door heel Ermelo zijn hobby-imkers actief met bijen houden en de honing daarvan wordt veelal ‘aan de deur’ verkocht. Veel van deze imkers zijn lid van de Bijenhouders Vereniging BijEnErmelo. Deze Imkers maken  ‘Echte Ermelose honing’, omdat de bijen alleen in Ermelo rondvliegen. Een mooi streek product van topkwaliteit.

Bij deze imkers kan je terecht voor ‘rauwe’ honing oftewel de honing die na het slingeren alleen nog is gezeefd, waar niets aan is toegevoegd en die niet is verhit. Dus rechtstreeks van de kast in de pot. De honing behoudt hierdoor zijn natuurlijke smaak en is 100% natuurlijk.

De dikte, kleur, smaak en samenstelling van honing verschilt per adres en per oogst. Dit omdat de bijen nectar halen welke op dat adres op dat moment beschikbaar is. Wel kennen we in Ermelo enkele specifieke soorten denk hierbij aan linde-, heide- en appel/perenhoning.

Adresjes voor Honing kopen van de Imker in Ermelo

De imkers van BijEnErmelo hebben samen De Honing Verkoop Kaart gemaakt. Op deze honingkaart van Ermelo staan adresjes waar je aan de deur honing kunt kopen.

Soms is het nodig dat je aanbelt, maar vaak is er een zelf-service kastje. Bijna overal moet je contant betalen, dus neem voldoende contant geld mee.