Dick heeft weinig te slingeren en gaat wasgieten met de malletjes en was van Hans.

Als was..

Als was..
Laat je niks wijsmaken imkers; voor de honingopbrengst hoef je die topkasten niet aan te schaffen. Mooi om te zien en het hele volk overzichtelijk in eén bak, maar stiekem ben ik er wel achter dat bijen liever naar boven hamsteren dan naar achteren. Weinig te slingeren, dus dan maar wasgieten. Van Selma kreeg ik een mooie zonnewassmelter en voor een luie imker is zelfs dat een boeiend schouwspel. Ik bestelde wat siliconen bijenmalletjes en jatte een metalen schenkkannetje uit de keuken. Mooi werk jongens en meisjes! Zó mooi dat ik Harry overhaalde om samen op de open bijendag bijtjes te gaan gieten met de kleintjes.

De hele voorraad

Vorige week kocht ik voor weinig de hele voorraad was van Hans, uw huidige, maar binnenkort afscheid nemende secretaris. (Er wordt dringend een enthousiaste opvolger gezocht!) Ik kreeg al zijn gietvormpjes erbij. Om onverklaarbare reden zat het Mariabeeld dat ik welwillend aan de vereniging had geschonken, er ook weer bij. Ik overweeg haar om te smelten…
maria
dick leene aug ’22