Logo van de vereniging BijEnErmelo

Ben je imker of wil je imker worden? Wordt dan lid van de vereniging BijEnErmelo. We zijn één van de ruim 200 lokale afdelingen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). We bestaan ruim 30 jaar en hebben tussen de 40 en 50 leden.

De leden van onze  vereniging BijEnErmelo houden zich bezig met bijenhouden en alles wat daarbij komt kijken. Als lid word je onderdeel van een groep gelijkgestemden met liefde voor bijen.

  • Hieronder vind je een beschrijving van onze lokale activiteiten.
  • Daaronder staat een paragraaf met wat de landelijke NBV doet.

Al voor €65,00 per jaar kun je lid worden van de NBV. Het bedrag is voor het lidmaatschap van de landelijke vereniging. Indien je je daarnaast aansluit bij een lokale vereniging dan wordt daarvoor apart contributie in rekening gebracht. De hoogte van het bedrag van onze vereniging is €17.50.

Klik op deze link naar de NBV aanmeld pagina voor nieuwe leden.

Goed om te weten als je lid wordt.

Naar het Fruit. Bijenkasten lossen uit de bestelbus.Bijenstanden

Bij de Schaapskooi in Ermelo staat onze publieke bijenstal waar we voor belangstellenden regelmatig demonstraties geven. Daarnaast heeft onze vereniging op een aantal locaties in Ermelo standplaatsen voor haar eigen leden.

Naar het Fruit

Een aantal leden van onze vereniging organiseren ieder jaar voor al haar leden de mogelijkheid om bijenvolken in te zetten voor de fruitbestuiving. We hebben daarvoor een aantal adressen bij fruittelers in de Betuwe. Het gezamenlijke  transport naar en van deze fruittelers wordt door onze leden geregeld.

Lid worden van vereniging BijEnErmelo voor de heidedracht

Vanuit het heidebeheersplan van de gemeente Ermelo, heeft de vereniging BijenErmelo een aantal plaatsen op de hei toegewezen gekregen. Dit is niet voldoende voor iedereen. Dit betekent dat nieuwe leden niet automatisch aanspraak kunnen maken op standplaatsen op de hei.

Gezamenlijk inkopen

Gezamenlijk inkopen van glazen potjes

Met behulp van onze website kun je je als lid inschrijven/aanmelden voor gezamenlijke inkoopacties. Deze acties worden door leden, voor leden georganiseerd. Denk hierbij aan:

  • gezamenlijke inkoop van honingpotjes en deksels.
  • gezamenlijke inkoop van suikersiroop voor het inwinteren.
  • gezamenlijk kunstraat laten maken van je verzamelde bijenwas.

(Help) Een bijenzwerm

Mensen in Ermelo en omgeving kunnen onze zwermtelefoon  bellen als ze een bijenzwerm hebben gesignaleerd. Een van onze leden in de “bijenzwermgroep” gaat dan de zwerm scheppen. Als  lid kun je je hier ook voor opgeven.  Lees hier meer over de zwermtelefoon.

Werkgroep Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar komt steeds vaker voor in Nederland. Het is een sociale wesp en voedt haar larven met andere insecten (eiwitten) Ze maken nesten van papier machee vaak hoog in de boom en zijn gevaarlijk voor de biodiversiteit en kunnen grote schade toebrengen aan de fruitteelt en de imkerij. Als vereniging hebben we een contactpersoon Aziatische hoornaar. Deze schakelt leden in om samen a) wiekpotten op te hangen in de buurt van de waarneming, b) uit te kijken naar de Aziatische hoornaar en c) een grove schatting te maken van de locatie van het nest waarna deze bestreden kan worden.

Adresjes voor Honing kopen van de Imker in Ermelo

We hebben en onderhouden een plattegrond met adressen van imkers bij wie je honing aan de deur kunt kopen. Als lid heb je de mogelijkheid om jouw adres hieraan toe te laten voegen. Lees hier meer over Adresjes voor Honing

Verder krijg je o.a. een uitnodiging voor :

Klik op deze link naar de NBV aanmeld pagina voor nieuwe leden.