Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kijken in Bijenstal en Bijenkast in Ermelo

22 juli @ 12:30 - 13:30

€2,50
Kijken in Bijenstal en Bijenkast in Ermelo

Op de zaterdagen 22 juli, 5, 12 en 19 augustus en 2 september kun je van 13.30 tot 14.30 kijken in bijenstal en bijenkast in Ermelo. Je krijgt uitleg over bijenvolken. De gelegenheid om samen met een imker in de stal en in een bijenkast te kijken. Natuurlijk krijg je van ons een imkerpak aan. Er is gelegenheid voor vragen. 

Wat gaan we doenKijken in Bijenstal en Bijenkast in Ermelo

De uitleg over de bijenvolken wordt gehouden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum van  de Schapedrift.  Aansluitend gaan we naar de bijenstal. De Imker heeft zelf bijenvolken en weet veel van bijen. Hij is lid van de bijenvereniging. Je mag hem van alles vragen.

In een uur maak je kennis met het wonderlijke leven van de bijen. Als eerste geven we uitleg over de samenstelling en taakverdeling van het bijenvolk, de bijenteelt en de huidige bedreigingen. Daarna gaan we het imkerpak aantrekken. Natuurlijk gaan we in een volk kijken wat bestaat uit zo’n 10.000 tot 50.000 bijen. We zien ramen met honing opslag, broed ramen met eitjes en larfjes,  (vrouwelijke) werkbijen, darren (de mannetjes) en één koningin. Misschien zie je haar wel.

Meedoen met kijken in Bijenstal en Bijenkast in Ermelo

Vooraf aanmelden bij info@BijEnErmelo.nl  Er zijn ongeveer 10 plaatsen en op-is-op. De minimale leeftijd is tussen de 5 en 7 jaar. Er is geen maximale leeftijd. Deelname kost € 2,50. t/m 12 jaar gratis. Betalen kunt u bij de imker.

Gegevens

Datum:
22 juli
Tijd:
12:30 - 13:30
Kosten:
€2,50
Evenement Categorie:
Site:
https://schapedrift.nl/evenement/uitleg-over-bijenvolken/

Organisator

BijEnErmelo Team Kom kijken in de bijenstal
E-mail
info@BijEnErmelo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Informatie centrum Schapedrijft
Postweg 50
Ermelo, Gelderland 3852 PK Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0577-407254
Bekijk de site van Locatie